Blog

Blog

Atopijski dermatitis

AD je jedna od najčešh bolesti današnjice. To je bolest savremenog doba, koja je u porastu i do 3 puta u poslednjih 30 godina. Oboljeva 10 -20% dece i 3 – 4% odraslih.

Ishrana deteta u drugoj godini života

Dete prohoda krajem prve i početkom druge godine života. U prvoj godini dobije u masi oko 6,5 kg i poraste oko 25 cm.U drugoj godini dobije u masi oko 2,5 kg prosečno i poraste oko 7 cm. S obzirom da se u drugoj godini usporava rast i razvoj, smanjuje se potreba za energijom i belančevinama na kg telesne mase.

Uvođenje nemlečne ishrane u ishranu odojčeta

Dojenje je idealni način ishrane deteta prvih 6 meseci života. Ako dete ne sisa, daje se adaptirano mleko. Kako beba raste, energetske i nutritivne potrebe se povećavaju. One su individualne kod svakog deteta, a i različita je i količina mleka koju stvaraju pojedine doilje.

Znacaj i prednosti dojenja

Majčino mleko je najbolja i najkompletnija hrana za zdravo, donešeno novorođenče i odojče, jer se svojim sastavom idealno prilagođava nutritivnim, kalorijskim i metaboličkim potrebama
deteta, prvih šest meseci života.

Značaj razvojne pedijatrije

Rast i razvoj deteta čine sve one promene koje se dešavaju u toku vremena po određenom redosledu počevši od fizičkih, senzornih, kognitivnih, verbalnih, socijalnih.

Letovanje sa decom

Da bi uživali u dobrom raspoloženju, zdravlju, odmorili se, ojačali imunitet svoje dece, napunili baterije za narednu radnu godinu, potrebno je pored dobre volje naraviti i dobru pripremu.

“UNICORN BABY”

Uspostavljanje dnevno – noćnog ritma spavanja

Roditelji se često pitaju kada će beba početi da spava duže tokom noći. Regulisanje dnevno noćnog ritma je vrlo kompleksan proces koji zavisi od dosta faktora i prati dinamiku sazrevanja deteta.

Naše usluge

Opšta pedijatrija

Opšta pedijatrija je usmerena ka  preventivnim pregledima dece svih uzrasta kao i pregledima bolesne dece, koju smo u mogućnosti da pregledamo u našoj ordinaciji ili Vašem domu.

Razvojna pedijatrija

Rast i razvoj deteta čine sve one promene koje se dešavaju u toku vremena po određenom redosledu počevši od fizičkih, senzornih, kognitivnih, verbalnih, socijalnih.

Vakcinacija

Vakcinacija – imunizacija je najbolji način sprečavanja (prevencije) oboljevanja od zaraznih bolesti. Vakcinacijom se sprečava širenje zaraza među decom, ali i odraslima.

UZ kukova

Ultrazvuk kukova kod beba je precizna dijagnostička metoda za otkrivanje poremećaja kuka. Savet je da se pregled uradi po rođenju deteta, u trećem i po potrebi u šestom mesecu.

Rad sa specijanim pedagogom

Naša ordinacija pruža uslugu individualnog rada sa decom, u cilju poboljšanja i unapređivanja socijalizacije kao i savetodavni rad sa roditeljima radi efikasnijeg i svesnijeg pristupa problemu i realnije slike u pogledu budućeg razvoja deteta.

Rad sa logopedom

Kod nas možete obaviti sve logopedske preglede i tretmane ukoliko naš logoped ustanovi potrebu za daljim radom sa detetom.

Zašto odabrati nas?

Želimo da vam pomognemo da vaše bebe postanu zdrava i srećna deca a vi zadovoljni roditelji.

Mi volimo decu.

Činimo stvari lakšim.

Naši stručnjaci vam stoje na raspolaganju.

Brinemo o vama i vašim potrebama.

Kontaktirajte nas

Stojimo vam na raspolaganju.